Mikuláš v domovech seniorů

Ve snaze šířit ve svém okolí lásku napříč generacemi pořádáme již po několik let mikulášskou nadílku v blízkých domovech seniorů. Letos jsme v sobotu 7.12. navštívili Domov pro seniory Pod Skalkou Mníšek pod Brdy a v neděli 8.12. byl na řadě Domov Kytín poskytovatel sociálních služeb.

Pod vedením Mikuláše navštívili děti s rodiči postupně jednotlivé obyvatele domova přímo na pokojích, zpívali jim koledy a hráli na flétnu, popřáli jim klidný a požehnaný čas adventní a rozdávali drobné pozornosti připravené ve spolupráci s pracovníky domova. Obyvatelé domova byli o akci předem informováni, těšili se z naší návštěvy a pozvali nás, abychom přišli i příští rok. Děti byly převlečeny za milé andílky či čertíky.

Taková nadílka potěší nejen seniory, ale i děti, které si občas vykoledují nějakou dobrůtku. Věříme také, že takto pomáháme našim dětem pochopit, jak se kruh života postupně uzavírá, jaké má stáří radosti i starosti. To je důležité zejména v době, kdy jsou mnohogenerační rodiny vzácností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *