Projekt Šikovné ruce

Žijeme v době, kdy lze koupit téměř cokoliv, zvláště nabídka oblečení a vybavení pro miminka je bohatá. Nikdo však neplánuje, že se jeho miminko narodí o pár týdnů nebo měsíců dřív a bude měřit 30 cm nebo méně, a tak ani v obchodech tuto velikost neseženete. Věříme, že nic předčasně narozená miminka nezahřeje tolik jako rodičovské pohlazení a s láskou upletený nebo uháčkovaný svetřík nebo čepička.


Občanské sdružení OÁZA se  projektem Šikovné ruce zapojuje do celonárodního projektu občanského sdružení Nedoklubko. Obsahem společného projektu je plést nebo háčkovat čepičky, svetříky, ponožtičky a šít zavinovačky pro předčasně narozená miminka nebo vyrábět drobné dárky pro povzbuzení maminek.

Pokud máte chuť účastnit se této akce nebo máte babičku, maminku, tetičku, sousedku, která ráda plete, háčkuje nebo šije, ozvěte se prosím P. Pšeničkové, (email: psenickova.pavla@email.cz, telefon 603 215 038).
Je v kontaktu s koordinátorkou Nedoklubka, ráda zodpoví vaše dotazy a bude shromažďovat hotové výrobky.
  • Projekt není časově limitován.
  • Hotové výrobky budou prostřednictvím koordinátorky Nedoklubka předány do specializovaných perinatologických center, konkrétně do pražského Podolí.
  • Zapojit do projektu se můžete i tím, že darujete zbytky vln nebo zakoupíte vlny nové – důležité upozornění – nejvhodnější je vlna obsahující 100% akryl. Jedná se například o tyto „dětské vlny“: Baby color, Batole, Batole color, Gloria, Gloria color, Lada color, Lada baby, Baby, Mája, Sonja, Terka aj.
  • Přikládáme odkazy na návody, jak plést, háčkovat či šít či vyrábět drobné dárečky. Prosíme, respektujte doporučené rozměry, miminka opravdu měří i méně než 28 cm. Návody na čepičky jsou zde, na ponožky a bačkůrky zde, na svetříky a bačkůrky zde, na rukavičky zde a na drobné dárečky zde.
  • Pokud jste opravdu zkušené v pletení, háčkování nebo šití a stačí vám pouze rozměry, jsou zde.
  • Bližsí informace o sdružení Nedoklubko najdete na http://mamypromamy.blogspot.cz/p/nejcastejsi-dotazy-k-projektu.html.
Za veškerou Vaši podporu děkujeme!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *