Dárečky pro předčasně narozené děti – IV. díl

Už počtvrté OÁZA předala sdružení Nedoklubko pro porodnici v pražském Podolí dárečky určené rodinám s předčasně narozenými dětmi.

Obrovský balík obsahující 29 čepiček, 37 svetříků, 17 bačkůrek, 6 rukaviček, 18 zavinovaček a spoustu ručně vyrobených dárečků, který kupodivu váží jen asi jako jedno novorozené miminko. Důkaz toho, že lidskou radost a dobré skutky na váhu postavit nelze.

Velké poděkování patří opět paní Martě Svobodové z Mníšku pod Brdy, její švagrové paní Marii Hejné z Vlašimi a jejich společné neteři paní Štěpánce Jirkové také z Vlašimi. Dále paní Pavlíně Hermanové z Královy Lhoty u Čimelic, paní Lucii Fedorkové z Karlových Varů a paní Lence Bočkové z Železnice u Jičína.

Projekt dále pokračuje. Vítané jsou nyní zejména háčkované hračky. Návody naleznete ZDE  – háčkovaný medvídek, hroch, žirafa a zebra, pletené panenky nebo dětské botičky.

Rovněž jsou vítaná:  prostěradla s dětskými motivy (90 cm x 70 cm) , jednobarevné  deky larisy jako přehoz na inkubátor ideálně modré a červené (130 cm x 70 cm), zavinovačky (bez zipu – uprostřed s tkanicí – 70 cm x 70 cm) nebo nástěnka na informace o projektu (bílá popisovací magnetická).

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *