Koncert Evy Henychové 2017


 

Koncert

 

Evy Henychové

 

komunitní centrum Oázy
na farní zahradě


v sobotu 3. června 2017

od 17:00 hodin

 

 

Srdečně zve OÁZA Mníšek pod Brdy, z.s.

 

Eva Henychová je nejen zpěvačkou, kytaristkou, skladatelkou i textařkou v jedné osobě, ale především charismatickou osobností, která dokáže zasáhnout srdce lidí všech generací. Její písně jsou osobní výpovědí člověka, který umí nahlédnout hluboko pod povrch skutečností všedního života.

Narodila se ve Zlíně, od dětství se věnuje zpěvu a hře na kytaru. Ve svých 11-ti letech zaujala v jedné z hlavních rolí v dětském seriálu „My holky z městečka“. V roce 1991 vyhrála v Plzni interpretační soutěž Porty. Po maturitě na gymnáziu byla přijata na Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze, kde vystudovala současně dva obory – kytaru u Milana Tesaře a zpěv u Jarmily Chaloupkové. Absolutoriem v roce 1999 se započala její profesionální umělecká kariéra.
Vystupuje po celé republice, vyhledává zejména prostory menších klubů, čajoven, hradů, zámků, kostelů a kaplí, kde její něžná hudba s texty provokujícími k přemýšlení nejlépe vyzní. Uskutečnila také několik cest k českým krajanům do zahraničí. Hrála už v Belgii, Bosně a Hercegovině, Chorvatsku, Moldavsku, Polsku, Rakousku, Rumunsku, Španělsku a na Ukrajině. Nevyhýbá se ani akcím benefičního charakteru v domovech důchodců, v hospicích a psychiatrických léčebnách. Odehrála také již přes 50 koncertů pro odsouzené ve věznicích. V současnosti má celkově za sebou více než 1 500 samostatných recitálů.
Eva Henychová vydala celkem čtyři alba autorských písní Svítání (1996), Za stěnou z papíru (2000), Všechno je jinak (2004) a Sinaj (2010).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *